Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 04. 2021. 17:32 >> 17:32
2

SINDIKAT MEDIJA

Osudili napad na ekipu RTV Budva

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) najoštrije osuđuje jučerašnji napad na ekipu Radio-televizije (RTV) Budva na kružnom toku na ulazu u Budvu tokom blokade saobraćaja zbog najavljene izmjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva.

"Prema svjedočenjima kolega, grupa ljudi je na blokadi zaustavila ekipu RTV Budva, koja se vraćala s radnog zadatka, ne dozvoljavajući im da prođu. Tom prilikom su se nedolično ponašali, udarali po službenom automobilu i zaprijetili da će čak doći u RTV Budva", saopšteno je iz Sindikata medija.

Pozivaju Upravu policije da ispita postupanje komandira policije Centra bezbjednosti Budva, Dejana Rakočevića, koji je, kako su naveli, na molbu novinarske ekipe da joj se dozvoli prolaz, kazao da će se o tome konsultovati sa onima koji su zabranili prolazak vozilima i atakovali na automobil RTV Budva.

"Postavlja se logično pitanje: od koga građani i novinari mogu očekivati zaštitu u ovakvim situacijama ako ne od policije? SMCG najoštrije osuđuje i jučerašnje ponašanje pojedinih pristalica Patriotsko-komitskog saveza Crne Gore, koji su na blokadi na Bogetićima kod Nikšića vrijeđali, psovali i tjerali novinare Televizije Vijesti tokom uzimanja izjave", piše u saopštenju SMCG.

Poručuju da novinarski posao i uređivačka politika bilo kog medija u Crnoj Gori ne mogu biti povod za napad na novinare ili medijske radnike tokom obavljanja njihovog posla.

"Ovi slučajevi još jednom dokazuju našu tezu da su novinari i medijski radnici pod posebnim udarom tokom brojnih protesta u posljednje vrijeme i da su sve češće kolateralna šteta podgrijanih političkih strasti u našem društvu. Zato još jednom pozivamo političare i građane da budu tolerantni, jer nastavak ovakvog postupanja može izazvati još teže posljedice. Pozivamo i Upravu policije da posebno obrati pažnju na novinare i druge medijske radnike tokom izvještavanja sa ovakvih skupova i da ih zaštiti od nasrtaja", navodi se u saopštenju SMCG.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније