Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 04. 2021. 10:14 >> 10:15
1

"LOVĆENSKE STRAŽE"

Podrška da Zviceri dobiju spomen obilježje

Patriotski pokret "Lovćenske straže" bezrezervno podržava inicijativu Prijestonice Cetinje upućenu Ministrarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta za podizanje spomen-obilježja porodici Zvicer.

"Mi iz Patriotskog pokreta Lovćenske straže sa ponosom ističemo činjenicu da je naš, sad već pokojni komandant Lovćenskih straža, akademik Jevrem Brković, dao nemjerljiv doprinos da sa ovim monstruoznim zločinom srpskih žandarma, u selu Rokoči, na istinit način bude upoznata javnost, između ostalog i kroz stihove njegove pjesme 'Kad su Zviceri gorjeli'", navode iz pokreta.

Crnogorske patriote, kako su kazali, moraju postaviti logično pitanje: "Zašto se čekalo 98 godina od ubistva crnogorskog  rodoljuba, komite i zelenaša Petra Zvicera, kao i svih drugih crnogorskih komita i patriota da bi se pokrenula ovakva ili njoj slična inicijativa".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније