Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 08. 2021. 18:04 >> 18:14
1

SD

Državu može da tuži 250 smijenjenih direktora škola

Socijaldemokrate (SD) su saopštile da je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić smjenom direktora otvorila prostor da državu tuži njih oko 250 a, kako dodaju, moguće i ogroman broj smijenjenih pomoćnika.

"Ako smijenjeni pođu na sud, a većina hoće, te ako dobiju, a očigledno hoće, pitanje je na koji način će država biti dužna da kompenzuje te greške, a za sad jedino znamo da to neće plaćati Vesna Bratić iz svog džepa. Kad svemu tome dodamo tekuće ili potencijalne tužbe zaposlenih u Ministarstvu, jasno je da Bratićeva svjesno i bezobzirno nanosi štetu državi, u namjeri da ovo malo vremena što joj je preostalo na poziciji, maksimalno iskoristi kako bi ugurala svoje, a najgore kadrove", navode iz SD-a.

Oni dodaju da se danas prvi put pojavila informacija da tipski dokument kojim je Bratićeva "o jednom trošku" smijenila sve direktore nije naravno pravno valjan, jer se u njemu poziva na to da direktori nijesu formirali školske odbore, a to nijesu ni mogli jer Ministarstvo u tim odborima nije imenovalo svoje predstavnike.

Kažu da je riječ o takvoj nelogičnosti, da kako su kazali, često izgleda da saradnici Bratićeve, posebno pravnici, rade u korist njene štete.

"Jasno je zato da ovo Ministarstvo ne zna više gdje udara, te da od te pogubljenosti ne stižu ni da se bave početkom školske godine. Ovoliko grešaka i ekstremizma ne bi se tolerisalo ni nekome ko iza sebe ima neke rezultate. Zašto se onda toleriše ženi koja je od početka pokazala samo neograničenu nesposobnost i velike falinke u karakteru, kao i do kad će joj se to prećutkivati, pitanje je za partije na vlasti", navodi se u saopštenju.

Ističu da je Bratićeva jedna od najslabijih karika Vlade.

"No, njihova reakcija biće naravno zakašnjela i politikantska: onda kad vide da je građanima dozlogrdilo toliko da im je biračko tijelo ozbiljno ugroženo. A do tada... ostaje da se čeka i ogorčeno gleda kako Bratićeva raznosi sistem pravljen za ono najsvetije-djecu", navcodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније