Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

18. 09. 2021. 09:18 >> 09:19
1

GLOMAZIĆ ZA TVCG

Resursi ograničeni, zaštita planete polazi od pojedinca

U cilju obilježavanja 30 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori, kao i obilježavanja jedne od najvećih ekoloških kampanja za zaštitu životne sredine „Očistimo svijet“, Institut za standardizaciju Crne Gore se pridružio akciji “Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru” kroz sprovođenje aktivnosti čišćenja lokaliteta “Tunjevo” u doline Zete. Gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, direktor Instituta Zoran Glomazić poručuje da su priodni resursi ograničeni i da ih treba čuvati.

"Svako od nas proizvede dnevno oko 1,4 ili 1,5 kilograma otpada. Najveći doprinos možemo dati upravo mi. Polazimo od toga da svi učimo i mijenjamo naše kulturološke navike, da pravilno skladištimo onaj otpad koji proizvedemo", naveo je Glomazić.

Istakao je da je jako važno da svi znamo da su resursi voda i šuma ograničeni.

"Zaštita planete polazi od pojedinačnih stavova, lokalnog nivoa, pa onda nivoa svih država, da se doprinosi shvatanju ograničenosti resursa, njihovom pravilnom upravljanju, zato su standardi dobar i pouzdan alat", rekao je Glomazić za TVCG. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније