Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

16. 10. 2021. 14:03   >>  14:03 1

DAN HRANE

Svečani ručak i koktel za korisnike Narodne kuhinje

Povodom 16. oktobra Svjetskog dana hrane, koji se širom svijeta obilježava svake godine, Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada je u saradnji sa Školom za srednje i više stručno obrazovanje “Sergej Stanić”, pripremio svečani ručak i koktel za korisnike Narodne kuhinje na Koniku, saopšteno je iz Glavnog grada.

Oni su danas, kako se dodaje u saopštenju, u prostorijama Narodne kuhinje imali priliku da međusobno podijele svoja iskustva o uslugama koje im se pružaju.

"Podsjećamo, Glavni grad više od 10 godina obezbjeđuje uslugu besplatni dnevni obrok za socijalno najugroženije građane, te da se svakodnevno podijeli 700 obroka za 305 porodica i pojedinaca od čega se 500 obroka servisira u objektu Narodne kuhinje, a 200 obroka se dostavlja na pojedinačne kućne adrese za starije i bolesne korisnike", navodi se u saopštenju.

Iz Glavnog grada navode da je zdravstvena kriza uzrokovana pandemijom COVID-19 pokazala da je vrijeme za razmišljanje o stvarima koje istinski cijenimo, kao i o našim temeljnim potrebama.

"Ovo neizvjesno razdoblje podstaklo je mnoge da promišljaju drugačije i cijene više, pa je jedan od ciljeva obilježavanja Svjetskog dana hrane bio da se podigne svijest javnosti o problemu siromaštva, poveća solidarnost i pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. Glavni grad nastavlja da vodi brigu o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, samim tim i da unapređuje servise koji su im namijenjeni u cilju povećanja kvaliteta života", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније