Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

17. 10. 2021. 17:55   >>  17:57 2

VLADA DA ISPUNI OBEĆANJE

URA: Uz građane smo koji žele Sinjajevinu bez poligona

Građanski pokret URA čvrsto stoji uz mještane i sve građane koji se već godinama bune i bore protiv uspostavljanja vojnog poligona na Sinjajevini i tako će ostati sve dok se njihovi zahtjevi ne ispune i dok najveća crnogorska planina ne dobije status zaštićenog područja u čijoj zaštiti i upravljanju će učestvovati lokalna zajednica", saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Kako su kazali iz te partije, zbog toga će ponovo pozvati Ministarstvo odbrane i ministarku odbrane Oliveru Injac da što prije predloži, a Vlada usvoji odluku o poništavanju odluke o uspostavljanju vojnog poligona na Sinjajevini kako bi se konačno ispunio jasan zahtjev građana.

"Nažalost, i skoro godinu dana od uspostavljanja nove Vlade i parlamentarne većine, mještani Sinjajevine su i dalje prinuđeni da protestuju i traže da im se ispuni ono što smo im svi, koji smo 30. avgusta 2020. godine kao pobjednici obećali – a to je Sinjajevina bez vojnog poligona. Vrijeme je da konačno zaboravimo sva naša politička neslaganja, da se okrenemo građanima koji nas žele vidjeti složne i ujedinjene, da mislimo prije svega na njihovo dobro, a kada je njima dobro i naša država će napredovati. Vrijeme je da se sa poligonom na Sinjajevini raskrsti, da se konačno katunjanima vrati mir, a svi mi opravdamo povjerenje koje smo dobili", kazali su.

Iz URE napominju da Sinjajevina ima izuzetan poljoprivredni potencijal i da treba opet da bude ono što je nekada bila - hraniteljica Crne Gore.

"Ona će kao poljoprivredno dobro najbolje brinuti o bezbjednosti građana, tako što će ih hraniti. Zbog toga razmišljanje kako vojnike dovesti na Sinjajevinu, treba zamijeniti strategijom kako vratiti stočare na Sinjajevinu. Sinjajevini i njenom stanovništvu trebaju putevi, struja, obogaćivanje stočnog fonda, obnova katuna, a ne bombe i razaranje", navodi se u saopštenju GP URA.

Za Građanski pokret URA nema dileme da građane treba slušati, jer to je demokratija.

"Bez sačuvane Sinjajevine, nema ni ekološke Crne Gore, a za URU ekološka, građanska i demokratska Crna Gora nema alternativu", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније