Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG [ M.L.B. ]

21. 10. 2021. 07:12   >>  07:14 2

SLUČAJ BULATOVIĆ

Vukšić: Podaci tajni, ne mogu ih saopštiti

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić kazao je za TVCG da zbog tajnosti podataka o slučaju Luke Bulatovića ne može saopštavati detalje.    

Nakon što je javnost čula oproštajnu poruku bivšeg funkcionera ANB-a Luke Bulatovića, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić poručuje da ta institucija i njen menadžment rade profesionalno i neselektivno, u skladu sa Ustavom i zakonima, te da u njoj pouzdanog partnera imaju i državni organi i građani.

TVCG je pitala Vukšića kako su oni protumačili oproštajnu poruku Bulatovića, te da li imaju saznanja da je u ovom momentu ugožena nacionalna ili bilo čija bezbjednost u Crnoj Gori.

“Odgovori na pitanja koja ste postavili, sadržali bi između ostalog i tajne podatke nastale u radu Agencije, te sam zbog navedenog onemogućen da odgovorim na postavljena pitanja. Takođe, imajući u vidu da izviđajne radnje povodom navedenog slučaja sprovodi SDT, podsjećam Vas da bih komentarisanjem bilo kog navoda potencijalno došao u situaciju da ugrozim istragu, što ni u kom slučaju nije ni moja lično, niti namjera Agencije za nacionalnu bezbjednost”, kazao je Vukšić u odgovoru na pitanja za TVCG.

Bulatović je pronađen mrtav 15. oktobra u jednom stanu u podgoričkom naselju Momišići, a istragom u tom predmetu rukovodi Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније