Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

21. 10. 2021. 20:57 >> 20:58

STUDENTI IZ BERANA U MISIJI

Humanitarna akcija za pomoć malom Maksimu

Studenti Visoke medicinske škole iz Berana pokrenuli su humanitarnu akciju za pomoć dječaku Maksimu Đukiću, koji se od 2019. bori sa tumorom, a kojem je potrebna hitna operacija i liječenje na institutu za neurologiju "Carla Besta" u Italiji.

"U pitanju je dječak, kome je s četiri i po godine dijagnostifikovan 'anaplastični ganglion gradus tri'. Operisan je u maju 2019. godine, a nakon toga slijedila je radio i hemioterapija. Optimistični da će sve stati na tome, naša nadanja su srušena.
Realizovana radiološka terapija i operacija, nije dala očekivane rezultate. Maksim je ponovo podvrgnut operaciji u junu ove godine pod dijagnozom 'pedijatrijski gliom visokog stepena'. Tri mjeseca kasnije, otkrivena su mu dva recidiva tumora. Potrebna mu je hitna operacija i liječenje na institutu za neurologiju "Carla Besta" u Italiji, a za šta je potrebna velika suma novca.
Ovim putem, obavještavamo, sve ljude dobre volje, da se pridruže humanitarnoj akciji za Maksima, koju će organizovati studenti Visoke medicinske škole", naglašava se u saopštenju studenata.

Svi koji žele da pomognu Maksimu mogu uplatiti donaciju na žiro račun njegovog oca Miloša Đukića 510040298027001826 ili za uplate iz inostranstva na devizni račun 10093630450000 IBAN ME25510000000122062027, SWIFT CKBCMEPG.

U okviru akcije studenti će štand sa kutijom za prikupljanje pomoći postaviti sjutra u centru grada od 15 do 18 sati. Svi zainteresovani su pozvani da pomognu kako bi se kako sukazali, brzo oporavio mali Maksim.

"Osim toga, studenti će naravno uz već dobijenu saglasnost porodice dječaka, otvoriti nalog na društvenoj mreži instagram, koju će kada se skupi određen broj pratilaca prodati, a sav novac će donirati za liječenje Maksimu", naglasili su studenti Visoke medicinske škole.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније