Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Mina ]

28. 10. 2021. 12:35   >>  12:37 3

SAVJET ODLUČIO

Marković v.d. direktora RTV Nikšić

Savjet Radio Televizije (RTV) Nikšić imenovao je danas dugogodišnjeg novinara Nikolu Markovića za vršioca dužnosti generalnog direktora te medijske kuće.

Marković je tokom karijere bio pomoćnik glavnog i odgovornog urednika lista Dan, urednik emisija na RTCG i Radiju Nikšić i dopisnik brojnih medija iz inostranstva.

Kako prenosi Portal RTV Nikšić, Marković je dobitnik najprestižnijih nagrada, kao što su Specijalna nagrada Evropske unije za istraživačko novinarstvo i Nagrada za životno djelo "Veljko Vlahovic" Udruženja novinara Crne Gore.

Obavljao je dužnost predsjednika Komisije za istrage napada na novinare, bio član Radne grupe OEBS-a u Beču za samoregulaciju medija, kao i radne grupe za medijsko zakonodavstvo.

Marković je više godina bio stručni saradnik u praktičnoj nastavi na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore.

Na sjednici Savjeta konstatovano je da je jedan od prioriteta tog tijela profesionalizacija i unaprjeđenje novinarskih standarda i uvođenje novih programskih sadržaja RTV Nikšić.

“Vjerujemo da će ova kadrovska promjena dovesti do željenih rezultata i ostvarenja zacrtanih ciljeva", kaže se u saopštenju.

Navodi se da Savjet na taj način želi da doprinese razvoju, ne samo RTV Nikšić, već i grada uopšte.

"Tako sto će uticati da naši sugrađani, koji su karijere ostvarivali negdje drugo, počnu da se vraćaju i daju doprinos razvoju naše opštine", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније