Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

29. 10. 2021. 14:25   >>  14:25

VIŠE OD 12 HILJADA EURA

Caritas donirao medicinsku opremu Opštoj bolnici u Baru

Direktor Caritasa Crne Gore Marko Đelović uručio je danas donaciju mreže Caritasa u Crnoj Gori u vidu medicinske opreme Opštoj bolnici „Blažo Orlandić“ u Baru. Vrijednost opreme iznosila je 12.385 eura.

Donirana oprema, kako se navodi u saopštenju, uključuje EKG aparate, infuzione pumpe, laringoskope, kao i pulsne oximetare, kako bi se pacijentima omogućilo bolje i kvalitetnije liječenje u ovoj ustanovi.

U ime Caritasove mreže, donaciju je predao direktor Caritasa Crne Gore, Marko Đelović, a u ime Opšte bolnice u Baru donaciju je primio direktor bolnice, dr Igor Karišik.

"Ovim povodom Đelović je istakao da je današnja donacija šesta po redu isporuka medicinske opreme zdravstvenim institucijama u Crnoj Gori i da je od izuzetne važnosti da u ovom izazovnom vremenu, koje nam je pandemija nametnula, djelujemo zajedno i pomognemo jedni drugima. On je dalje naglasio da sve zdravstvene institucije u Crnoj Gori, kao i svi medicinski radnici, rade pod velikim pritiskom i ulažu nadljudske napore, pa stoga ovakvim i sličnim donacijama možemo donekle pokušati da im olakšamo posao u cilju dobijanja kvalitetnijeg pristupa liječenju", navodi se u saopštenju.

Donacija vrijedne medicinske opreme obezbijeđena je kroz projekat Caritasove mreže u Crnoj Gori „Unapređenje javnog zdravlja i smanjenje rizika od pandemije COVID 19 kroz nabavku medicinske opreme za zdravstvene ustanove u Crnoj Gori“.

Projekat ima za cilj da pruži podršku zdravstvenom sistemu u Crnoj Gori u borbi protiv COVID 19 pandemije kroz donaciju medicinske opreme zdravstvenim centrima u Crnoj Gori. Vrijednost projekta je oko 60.000 eur, a donatori su njemačke karitativne organizacije Renovabis i BEGECA.

U narednom periodu mreža Caritasa u Crnoj Gori distribuiraće dalje preostalu medicinsku opremu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније