Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M. [ Mina ]

01. 11. 2021. 14:38 >> 22:09
4

POSLANICI DEMOKRATA

Pripremili zakon za vraćanje naknada majkama

Poslanici Demokratske Crne Gore pripremili su zakon kojim se vraćaju naknade majkama sa troje i više djece u istom iznosu u kom su ih stekle, saopšteno je iz te partije.

Demokrate su poručile majkama da "mogu smatrati da su im nepravedno ukinute naknade vraćene".

"To vam garantujemo kao ozbiljna politička grupacija kojoj je jedina ideja i misija političko djelovanje u cilju države vladavine prava i socijalne pravde", kaže se u saopštenju.

Iz te partije podsjećaju da je prethodni zakon Ustavni sud proglasio neustavnim.

"Ali svakom je jasno da je to je uradio Ustavni sud pod dirigentskom palicom bivše vlasti, i tu činjenicu posebno moramo imati u vidu, i prema njoj se vraćanjem naknada za majke odnijeti na pravedan način", navodi se u saopštenju Demokrata.

Oni su kazali da u prethodnom periodu nijesu odustali od, kako su naveli, zajedničke dugogodišnje borbe za povratak nepravedno ukinutih naknada.

"Već smo napisali novi nacrt Zakona, jer država nijesu zidine, niti prazna akta, već ljudi. Majke su stvarale Crnu Goru, i niko od njih nije zaslužniji, pa vraćanje naknada smatramo istinskim patriotizmom", kaže se u saopštenju.

Demokrate su, kako se navodi, godinama pomagale majke putem besplatne pravne pomoći, zajedno sa njima se borile da im se vrati stečeno pravo i učestvovale u svim aktivnostima.

"I sada dolazimo do finiša tog procesa. To je naše obećanje, to je naša data riječ. I evo, pronašli smo model", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније