Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Mina ]

17. 11. 2021. 18:39 >> 18:40

BOROVINIĆ BOJOVIĆ

Nabaviće dijagnostičku opremu za potrebe OB Bar

Savremena dijagnostička oprema biće nabavljena za potrebe Opšte bolnice (OB) Bar, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i najavila rješavanje kadrovskih problema u toj ustanovi.

Iz Ministarstva zdravlja je saopšteno da je Borovinić Bojović, tokom današnje posjete toj zdravstvenoj ustanovi, navela da u OB Bar postoji niz tehničkih problema koji će se relativno brzo i lako riješiti.

Ti problemi, kako je navela, odnose se na nedostatak odgovarajućih dijagnostičkih sredstava.

“Uskoro očekujemo dolazak skenera u barsku bolnicu. Sljedeće nedjelje biće dopremljen pokretni rendgen aparat, a očekuje se i donacija ultrazvuka za porodilište i još dosta toga”, kazala je Borovinić Bojović.

Ona je rekla da su tema posjete bili i kadrovski problemi.

“Raspolažemo sa određenim brojem ljekara. Pojedina odjeljenja ćemo morati da pojačamo, ukoliko nam to mogućnosti dozvole, sa ljekarima iz drugih ustanova. Rezultate današnjeg sastanka očekujemo veoma brzo" poručila je Borovinić Bojović.

Ona je kazala da je, tokom susreta, postignut visok stepen saglasnosti o dodatnom ulaganju u dobar odnos sa pacijentima, kao i da su “u tom pogledu, definisane konkretne aktivnosti koje će biti sprovedene do kraja godine”.

Direktor OB Bar Igor Karišik je kazao da će današnja posjeta doprinijeti unaprjeđenju rada te ustanove.

Privrednik iz Bara i jedan od donatora barske bolnice Goran Đurović, kazao je da je njegova kompanija prepoznala potrebu za zajedničkim zalaganjem i pomoći zdravstvenim radnicima.

"Uvjeren sam da ćemo u narednom periodu ići istim tempom, ne samo kompanija Cerovo nego i brojni barski privrednici koji su dali značajan doprinos za našu bolnicu”, rekao je Đurović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније