Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

28. 11. 2021. 12:23   >>  12:25 1

INSPEKCIJA SAOPŠTILA

Zapečaćena dva objekta, 13 krivičnih

Uprava za inspekcijske poslove je tokom petka i subote veče podnijela ukupno 13 krivičnih prijava, a dva objekta u Podgorici zapečaćena, za još dva donijeto je rješenja o zabrani rada, zbog nepoštovanja mjera.

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove nastavile su akcijsku kontrolu ugostiteljskih objekata u Podgorici, Nikšiću, Budvi i Tivtu u protekla dva dana, uz asistenciju Uprave policije i Komunalne inspekcije.

“Za dvije večeri kontrolisano je ukupno 108 ugostiteljskih objekata (petak veče 49, subota veče 59), a utrvrđeno je 20 nepravilnosti i podnijeto 13 krivičnih prijava (petak veče 6, subota veče 7). Krivične prijave su podnijete zbog nepoštovanja Odluke Vlade Crne Gore o posjedovanju covid potvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat (gosti i zaposleni), nepostojanja lica koje je zaduženo za provjeru jednog od potrebnih sertifikata, nepridržavanja propisane distance, boravka većeg broja gostiju za jednim stolom od dozvoljenog i nepostavljanja pleksiglasa”, saopštila je Uprava za inspekcijske poslove.

U Podgorici je, kako kažu, podnijeto ukupno sedam krivičnih prijava i to protiv odgovornih lica u sljedećim objektima: "Welder pub", "Tarantino" "Spaghetti", "Fergus", "Captain Jack's", " Myko" i "Sto manira".

U Nikšiću su podnijete ukupno tri krivične prijave i to protiv odgovornih lica u objektima: "Priča", "Oktoberfest beer house" i "Atrium", u Budvi jedna krivična prijava protiv odgovornog lica u kafe baru "Bambus".

Kako se navodi u saopštenju u Tivtu su podnijete dvije krivične prijave protiv odgovornih lica u "Navale kitchen & bar" i "Marea".

U Podgorici su donijeta dva rješenja o zabrani rada pečaćenjem objekta i to za kafe bar "Vanilla" i "restoran "Stara kuća".

Rješenja o zabrani rada donesena su za kafe piceriju "Pekara" u Nikšiću i kafe bar "Fergus" u Podgorici.

“Izdato je sedam prekršajnih naloga u ukupnoj vrijednosti od 5.650 eura, dok je podnijeto šest zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudovima za prekršaje.

“Zbog konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta podnijeta su ukupno četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka”, navodi se u saopštenju.

Zdravstveno-sanitarna inspekcija podnijela je krivičnu prijavu protiv odgovornog lica u dječijoj igraonici "Kvart" zbog postupanja suprotno Odluci Vlade Crne Gore o održavanju dječijih rođendana.

“Tržišna inspekcija je kontrolisala tržne centre, hipermarkete, poslovne objekte, trgovinu i zanatstvo i u dane vikenda utvrdila šest nepravilnosti, izrekla 10 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 10.700 eura”, saopštila je Uprava za inspekcijske poslove.

Zbog organizovanja svadbi, uprkos zabrani svadbenih okupljanja, vlasnici dva ugostiteljska objekta ("Stara kuća" i "Movida") biće privedeni Upravi policije i protiv istih, u konsultaciji sa dežurnim tužiocem biće podnijeta krivična prijava.

“Danas će se kontrolisati i poštovanje mjera na zakazanim fudbalskim utakmicama prvenstva Crne Gore, a o eventualnim nepravilnostima javnost će biti naknadno informisana. Apelujemo na ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, s obzirom da će se akcijske kontrole nastaviti u narednom periodu”, poručuju iz Uprave za inspekcijske poslove.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније