Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

29. 11. 2021. 15:36 >> 15:38
2

LJEKAR, PISAC, FILMSKI PRODUCENT

Preminuo Ljubomir Vujović

Preminuo je doktor Ljubomir Vujović, jedan od vodećih osoba Teslinog pokreta u Sjedinjenim Američkim Državama. Vujović je rođen 1933. godine u selu Komarno u Crnoj Gori.

Vujović je bio ljekar, pisac, filmski producent. Radio je u njujorškoj bolnici više od 50 godina, a radio je i u Crnoj Gori i Njemačkoj, gdje je pomagao u protokolima za liječenje raka.

Učestvovao je u mnogim televiziskim, radijskim i novinarskim intervjuima vezanim za Nikolu Teslu i njegov rad.
Koautor je dokumentarnog filma "Nikola Tesla: Genije koji je osvijetlio svijet". Režirao je i dokumentarne filmove "Od imigranta do izumitelja: Michael Pupin zapamćen" i "Kraljevina Crna Gora".

Vratio se u Komarno, njegov rodni kraj 2019. godine, gdje je radio ono što je najviše volio, da pomaže ljudima u svom okruženju kao ljekar i da edukuje ljude o Nikoli Tesli.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније