Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

09. 12. 2021. 10:36   >>  10:41 1

PEJOVIĆ ZA PORTAL

Nedostaje zakonodavnih inicijativa iz Vlade

Predsjednica skupštinskog Odbora za antikorupciju Daliborka Pejović rekla je za Portal RTCG da Crna Gora Međunarodni dan borbe protiv korupcije dočekuje i dalje sa izazovima koji su konstatovani u Izvještaju Evropske komisije, ali koji su prisutni i u percepciji naših građana i javnosti. Ona je rekla kako prepoznaje upravo kvalitet u činjenici da se u javnom diskursu demonstrira poželjna otvorenost nadležnih institucija prema javnosti i civilnom drustvu, kojemu je ovo dominantna tema.

"Za mene je institucionalizacija u rješavanju problema korupcije uvijek bila imperativ, zbog čega mislim da su svi mehanizmi koji se uspostavljaju u svrhu prevencije dobro došli. Ohrabruju konstatacije evropske administracije o napretku u proaktivnosti Agencije za sprecavanje korupcije uz konstataciju da su ostvareni rezultati u efikasnijem okončavanju predmeta iz ranijeg perioda, zbog čega očekujem da efikasnost u aktuelnim predmetima neće izostati", ukazuje Pejović.

Ona smatra da u ulozi poslanika imaju obavezu da u segmentima koji u potpunosti ne obezbjeđuju efikasan i zaokružen mandat rada institucija unaprijede zakonodavstvo i time, kako je konstatovala, obezbijede sve normativne preduslove za uspostavljanje odgovornosti, naročito političkih subjekata.

"Kašnjenje u ekipiranju pregovaračke strukture za oblast vladavine prava ali i nedostatak zakonodavnih i drugih inicijativa iz Vlade pretpostavljam da su razlozi za ocjenu Evropske komisije da nije zabilježen ozbiljniji napredak", navela je Pejović. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније