Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

04. 01. 2022. 19:12   >>  19:20 3

KRIVOKAPIĆ U ČESTITKI

Prijestonica i CG nastavljaju siguran hod ka EU

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je građanima i rukovodstvu Prijestonice, Dan osnivanja Cetinja, 4. januar.

"Dvije vododjelne povelje za istoriju Crne Gore, desile su se 4. januara. Gradovi i države u čijim temeljima stoji pismenost i pečatnja, neuništivi su i imaju svoju svijetlu budućnost", naveo je Krivokapić.

To, kako kaže, pokazuje sudbina Cetinja i Crne Gore kroz burnu prošlost.

"Darovnica osnivača, gospodara Ivana Crnojevića Cetinjskom manastiru i povelja uz obodski “Oktoih prvoglasnik” Đurađa Crnojevića, otvorile su vrata novoj, modernoj Crnoj Gori i Cetinju koji su u svakom vijeku svog postojanja išli za zubljama slobode i prosvjetiteljstva. I danas, osvjetljavajući svoj put ovim zrakama, Prijestonica i Crna Gora nastavljaju siguran hod ka Evropskoj uniji", navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније