Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

18. 01. 2022. 14:46   >>  14:49

POPOVIĆ

"Diskriminacija Opštine Bar neće usporiti razvoj grada"

Činjenica da Vlada Crne Gore diskriminiše Opštinu Bar i izdvaja minimalna sredstva za realizaciju kapitalnih projekata, neće usporiti razvoj, jer lokalna samouprava posvećeno i uporno radi na unaprijeđenju te opštine, saopštio je odbornik DPS-a u SO Bar Jovan Popović.

On je naveo da se iznosi Kapitalnog budžeta Opštine Bar povećavaju iz godine u godinu.

“Tako je iznos opredijeljen za 2022. godinu, pet puta veći od onog koji je opredijelila Vlada i čini 42% ukupnog Budžeta Opštine Bar, odnosno 10.5 miliona eura”, kazao je on.

Istakao je da će taj novac biti investiran u lokalnu infrastrukturu.

“Ako uzemo u obzir činjenicu da je ostvarenje Budžeta Opštine Bar u 2021. godini iznosilo preko 100%, nema sumnje da će i 2022. godina biti upamćena po radovima i investicijama na svakom koraku barske opštine i da će Bar spremno dočekati ljetnju turističku sezonu”, navodi se u saopštenju.

Popović ističe da dok u pojedinim primorskim opštinama, Budvi, Tivtu, Kotoru, traje blokada opštinskog aparata, potpuni haos i nerad, koaliciona prepucavanja i nepotizam, u Baru se, kako navodi,  uspješno i kontinuirano realizuju projekti u skladu sa Planom i programom uređenja prostora.

“Lokalna vlast u Baru, na čelu sa DPS-om prošlu godinu je završila nizom aktivnosti na realizaciji infrastrukturnih projekata širom barske opštine. Sa takvom dobrom praksom je nastavljeno i u prvim danima januara”, navodi se u saopštenju.

Nakon rekonstrukcije trotoarskih površina u centru grada, na više lokacija u gradu postavljena je i 61 nova klupa u cilju oplemenjivanja prostora, čineći ga funkcionalnijim i korisnijim za sve građane Bara.

“Pored uređenja parkovskih površina i pješačkih staza, u proteklim danima je završena potpuna rekonstrukcija dijela jedne od najprometnijih saobraćajnica u gradu, od mosta rijeke Željeznice do Doma zdravlja. U narednim danima očekuje se nastavak rekonstrukcije drugog dijela ove saobraćajnice do Luke Bar”, kazao je Popović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније