Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M. [ Mina ]

24. 02. 2022. 17:55 >> 17:58

KOLEGAMA NUDE SKLONIŠTE

FCJK osudio rusku agresiju na Ukrajinu

Crnogorski narod uvijek će biti na strani onih brane svoje nacionalno dostojanstvo, poručili su profesori i zaposleni na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost (FCJK) i najoštrije osudili rusku agresiju na Ukrajinu.

“Ugrožavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, napad na ukrajinski narod, ubijanje civila i ogromna materijalna razaranja koja prijete miru u Evropi posljedica su imperijalne, nacionalistističke i tirjanske politike ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog totalitarnog aparata”, kazali su iz FCJK.

Oni su poručili da će crnogorski narod uvijek biti na strani onih koji trpe agresiju i brane svoje nacionalno dostojanstvo i nezavisnost.

“Našim kolegama filolozima s ukrajinskih katedara, među kojima ima i onih koji su posljednjih decenija intenzivno radili na projektu standardizacije crnogorskog jezika i utemeljenja savremene montengristike, poručujemo da u našoj instituciji imaju prijatelja i saveznika”, naveli su iz FCJK.

Oni su svojim kolegama iz Ukrajine poručili da su im vrata njihovih domova uvijek otvorena da se sklone od, kako su kazali, osvajačkih hordi koje su krenule na njihovu državu.

“FCJK i Crna Gora nikad neće zaboraviti zalaganje svojih ukrajinskih kolega koji su aktivno participirali u promociji crnogorskog jezika, književnosti i kulture, budući da su i oni decenijama bili meta kolonijalnih ambicija iz susjedstva”, naveli su iz FCJK.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније