Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

27. 02. 2022. 10:40   >>  10:46 4

NOVAKOVIĆ O ODRASTANJU

Na plaži prodavali piće, od zarade se oblačili u Italiji

Političar i preduzetnik iz Bara Radomir Cakan Novaković u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”, govorio je o životu i odrastanju u Baru i prvim preduzetničkim aktivnostima.

Imao je kaže bezbrižno djetinjstvo u socijalističkoj porodici koja je, kako je naveo, živjela od prvog do prvog u mjesecu. Pohađao je Osnovnu školu ”Blažo Jokov Orlandić" u Baru.

Trenirao je džudo, a bio je nekoliko puta i prvak u tadašnoj SRJ.

Nakon osnovne škole htio je kaže da bude nautičar ili brodomašinac, ali ga je otac upisao u ekonomsku školu, što je kod njega probudilo inat.

“Nisam učio, nisam htio da budem dobar đak i na prvom tromjesečju imamo sam 11 jedinica”, prisjeća se Novaković. Nakon razgovora sa ocem popravio je ocjene i školu završio vrlodobrim uspjehom.

Preduzetnički duh počeo je da razvija već sa 17 godina, kada je od prodaje piće na plaži u Sutomoru dobro zarađivao.

“Vjerovali ili ne od tog džeparca i od toga što smo zaradili svako od nas je u septembru išao u Italiju gdje smo se svi oblačili za školu. Tako da roditeljima nijesmo bili na teretu”, prisjeća se Novaković.

Nadimak Cakan mu je kaže dala baba, jer je bio najljepše dijete.

“Slažem se da je od te ljepote ostao samo nadimak”, kazao je Novaković.  

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније