Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

30. 03. 2022. 12:37 >> 12:38
1

SD PREDLAŽE

Roditeljima djece do tri godine dati fleksibilno radno vrijeme

Potrebno je uvesti fleksibilno radno vrijeme za roditelje djece do tri godine. Takođe, neophodno je radni prostor i vrijeme, u najvećoj mogućoj mjeri, prilagođavati obavezama oko porodice. To se, između ostalog, navodi u nicijativi Socijaldemokrata o kojoj su danas sa Savezom sindikata Crne Gore razgovarali potpredsjednik SD Boris Mugoša i predsjednica Foruma žena SD Ivana Raščanin Radičević.

Kako su saopštili iz partije, Inicijativa će ubrzo u cjelosti biti predstavljena javnosti, a ukoliko se ona usaglasi i prihvati od nadležnih, “trebalo bi da dovede do usklađivanja Opšteg kolektivnog ugovora i određenih izmjena u Zakonu o radu”.

“Ideja je dakle da se radno okruženje prilagodi potrebama zaposlenih roditelja, da se uvede fleksibilnije radno vrijeme za roditelje kojima je to neophodno, kao i čitav niz drugih aktivnosti, koji bi poslužili boljem usklađivanju privatnog i poslovnog života”, poručuju iz SD-a.

Za takve izmjene socijalni partneri, uključujući Savez sindikata, pokazali su otvorenost i podršku, dodaju iz SD, “ističući da se zajedničkim radom na tom polju mogu napraviti veliki iskoraci”.

“Ova inicijativa, ukoliko se bude primijenila, kreiraće jedan potpuno drugačiji poslovni i porodični ambijent. To će značiti bolju porodičnu organizaciju i više vremena sa djecom, ali ne nauštrb poslodavca. Poenta je prije svega u racionalnijoj raspodjeli vremena”, poručili su Mugoša i Raščanin Radičević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније