Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

27. 04. 2022. 11:04   >>  13:21 9

ODLUKA SEKULOVIĆA

Vesni Pećanac dodijeljeno crnogorsko državljanstvo

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović donio je odluku da se glumici Vesni Pećanac dodijeli crnogorsko državljanstvo, saopšteno je iz njegovog resora.

Kako se navodi, odluka je donijeta u skladu sa članom 12 Zakona o crnogorskom državljanstvu, na predlog bivšeg predsjednika Skupštine Alekse Bečića i shodno mišljenju Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

"Radi se o licu čiji je prijem u crnogorsko državljanstvo od posebnog značaja za kulturni interes Crne Gore. Vesna Pećanac je svojim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama dala značajan doprinos promociji Crne Gore, njenoj kulturi i stvaralaštvu", saopštili su iz MUP-a na Tviteru. 

Lider Demokrata Aleksa Bečić je na svom Tviter profilu napisao da je ponosan što je Vesna Pećanac na njegov predlog dobila crnogorsko državljanstvo. 

"Ponosan sam na činjenicu da je gospođa Vesna Pećanac, na moj predlog kao tadašnjeg predsjednika Skupštine, danas i zvanično dobila crnogorsko državljanstvo. To je bio naš dug prema njenom, ali i doprinosu njene porodice, razvoju kulture i stvaralaštva Crne Gore", napisao je Bečić na Tviteru. 

Glumica je početkom januara dospjela u žižu javnosti nakon što su na društvenim mrežama objavljene njene fotografije iz beogradske Narodne kuhinje.

Pećanac je ostvarila brojne uloge kako na filmu i televiziji, tako i na pozorišnim daskama.

Bila je udata za Živka Nikolića, sa kojim ima dva sina.

Neke od svojih najpoznatijih uloga ostvarila je upravo u njegovim filmovima "Ljepota poroka" i "Čudo neviđeno".

Publika je dobro pamti i kao Jeku iz serije "Đekna još nije umrla, a kada će ne znamo".

Veliki dio karijere provela je u "Ateljeu 212".

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније