Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

09. 05. 2022. 13:18 >> 14:23

PARTIJE

Hapšenje Jovanića nada da će pravda doći do radničke klase

Iz političkih partija su se oglasili povodom hapšenja predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića ističući da je to potvrda da je pravda krenula u Crnoj Gori, te značajna vijest za radničku klasu i nada da će konačno biti zadovoljena pravda kada su u pitanju radnici žrtve stečajne mafije.

"Hapšenje predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića i još desetak osoba zbog zloupotrebe službenog položaja najbolja je potvrda da je pravda u Crnoj Gori krenula i da je više niko ne može zaustaviti, smatraju u Građanskom pokretu URA.

URA je, kako se dodaje, mjesecima istrajavala da bi se desile promjene u tužilaštvu i da bi kriminal dobio odgovor kakav i zaslužuje. Vlada na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem dala je obećanje da će joj jedan od glavnih prioriteta biti beskompromisan obračun sa kriminalom i korupcijom i ovo su rezultati kojim se već sada može pohvaliti.

“Rezultati Vlade i u narednom periodu daće najbolji odgovor kritikama onih koji su sedam mjeseci čuvali fotelju bivšeg glavnog specijalnog državnog tužioca koji je ovakve predmete stavljao u fioke. Ovo je i najbolji odgovor na njihove tvrdnje da će se Demokratska patija socijalista (DPS) vratiti i imati uticaj na procese borbe protiv kriminala i korupcije”, smatraju u URA-i.

Za Radničku partiju hapšenje Blaža Jovanića je značajna vijest za radničku klasu u Crnoj Gori i nada da će konačno biti zadovoljena pravda kada su u pitanju radnici žrtve stečajne mafije, koja je, kako navode, kroz mnoge stečajne procese uništila privredu i preko svake mjere obespravila i pokrala radnike u Crnoj Gori.

"Mnogi stečajni procesi su omogućili partnerima Mila Đukanovića, a tako i samom Đukanoviću i njegovoj porodici da se obogate kroz otimanje društvene i državne imovine. Čestitke glavnom specijalnom državnom tužiocu Vladimiru Novoviću. Hapšenje Jovanića, nada je za ozdravljenje privrede i društva", naglašavaju u Radničkoj partiji.

I Prava Crna Gora pozdravlja današnje hapšenje predsjednika Privrednog suda.

"Novi GST Vladimir Novović radi izuzetan posao za Crnu Goru i nadamo se da neće stati. Previše je, u ovoj maloj državi, bilo nepravde i otimačine osnovnih ljudskih sloboda, da bi ovdje bio kraj. Dokazi su toliko veliki i jasni, pa će uz neospornu želju Novovića, pravda konačno biti dio svakodnevice u Crnoj Gori. Prava Crna Gora će uvijek biti tu da pomogne i podrži rad novog glavnog specijalnog tužioca, ali i sve ostale koji na umu imaju suštinsku distribuciju pravde", naglašavaju u ovoj partiji.

Dodaju da je sa druge strane tužno da, dok se simultano hapse predsjednik Privrednog suda i bivša predsjednica Vrhovnog suda, politički nalogodavci ovih ljudi vraćaju na vlast zbog nečije ambicije za vladanjem.

Socijalistička narodna partija Crne Gore očekuje od tužilačkih i pravosudnih organa da temeljno i savjesno preispitaju odgovornost danas uhapšenog predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića u svim sumnjivim i kontroverznim slučajevima koji se vežu za njegovo ime.

"Jovanić je, zbog brojnih sumnjivih odluka, već godinama označen kao neko ko svoj posao ne obavlja po zakonu. Danas je saopšteno da je uhapšen pod sumnjom da je organizator kriminalne grupe koja je, zloupotrebom službenog položaja i drugim krivičnim djelima, oštetila državu za više desetina miliona eura. SNP CG se drži ustavne odrednice da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. U tom smislu, ostavljamo nadležnim institucijama da nepristrasno i objektivno postupe u ovom slučaju i da dokažu da li je Blažo Jovanić zaista kriv za ono što mu se stavlja na teret", navode u saopštenju.

Poručuju da će SNP nastaviti da se bori za vladavinu prava uvijek i na svakom mjestu i da će dati puni doprinos da pravda pokuca na svačija vrata, bez obzira o kome se radi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније