Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

12. 05. 2022. 12:14 >> 12:25

JOKOVIĆ-POPA

Crna Gora mora pokazati posvećenost stvarnim reformama

Crna Gora mora pokazati posvećenost stvarnim reformama u ključnim oblastima da bi zauzela poziciju nespornog lidera u procesu evropskih integracija, zaključeno je na sastanku potpredsjednika Vlade Crne Gore i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimira Joković i šefice Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oane Kristine Pope.  

Ambasadorka Popa čestitala je ministru Jokoviću stupanje na dužnost, te izrazila uvjerenje da će se tokom njegovog mandata nastaviti i unaprijediti saradnju sa institucijama EU na polju poljoprivrede, ruralnog razvoja, šumarstva i bezbjednosti hrane.

Joković se zahvalio partnerima iz Evropske komisije na dosadašnjoj pomoći i podršci Crnoj Gori, naglašavajući posvećenost daljem napretku u pregovarčkom procesu u poglavljima 11, 12 i 13 sa krajnjim ciljem što skorijeg ispunjavanja svih mjerila i ulasku Crne Gore u EU.

Ministar je naglasio da će se uložiti dodatni napori u cilju ispunjavanja obaveza sa evropske agende, posebno u dijelu zatvaranja poglavlja koja se tiču oblasti poljoprivrede, ribarstva i bezbjednosti hrane.

Tokom sastanka su razmijenjena mišljenja o aktivnostima u pogledu pripreme Strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja sa Akcionim planom za usaglašavanje sa pravnom tekovinom EU kao i velikog broja zakona i podazkonskih akata čijim će se donošenjem u narednom periodu ostvariti visok stepen usaglašenosti sa pravnom tekovinom EU.

"Poseban naglasak stavljen je na jačanje institucionalne i političke podrške daljoj implementaciji pretpristupnih sredstava iz IPARD programa, u cilju što snažnijeg efekta na poljoprivredu i ruralni razvoj u Crnoj Gori", kazali su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније