Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

16. 05. 2022. 20:01   >>  21:37 2

GRUPA GRAĐANA I GRAĐANKI

Protest zbog debate na Javnom servisu

Grupa građanki i građana okupila se večeras ispred zgrade RTCG, ističući da žele da izraze nezadovoljstvo zbog, kako su rekli, "aspiracija strane crkve da kontroliše i upravlja životima žena". Večeras se na Javnom servisu u emisiji "Naglas" organizuje debata na temu "Pravo na prekid trudnoće – Da ili Ne", u kojoj će gostovati Slađana Ćorić (Ministarstvo zdravlja u Vladi Crne Gore), Vojislav Šimun (specijalista ginekologije i akušerstva KCCG), Gojko Perović (protojerej-stavrofor SPC i paroh podgorički) i Paula Petričević (feministkinja, aktivistkinja i profesorica filozofije).

Okupljene građanke i građani su kazali da žele da zaštite ženska prava, ističući da se ne može dozvoliti da "strana crkve kontroliše rađanje i sudbine ljudi". Oni kažu da je mitroplit Joanikije to nedavno najavio, a Javni servis ovakvim konceptom očigledno i podržao. 

Bivša poslanica DPS-a Nada Drobnjak rekla je tokom protesta da buduće generacije žena i djevojka treba da imaju ista prava kao i sadašnje generacije. 

"Ovdje sam zbog toga što mislim da žena ima pravo, i mora da ima pravo, da odlučuje o svom tijelu", rekla je Drobnjak. 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније