Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ I. P. ]

20. 05. 2022. 12:08 >> 12:09

NOVE MJERE

Bez ograničenja broja ljudi u objektima zatvorenog i otvorenog tipa

Crnoj Gori se od danas ukida ograničenje broja osoba u objektima zatvorenog i otvorenog tipa, navodi se u novim mjerama protiv koronavirusa koje je usvojila Vlada.


Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, Vlada to odlučila saglasno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, na osnovu sveobuhvatne analize broja novooboljelih i epidemioloških indikatora, kao i uporednih parametara u odnosu na stanje u državama regiona i šire.

„Vlada je odlučila da se novim mjerama protiv koronavirusa, a koje stupaju na snagu danas, ukine mjera kontrole broja lica u objektima zatvorenog i otvorenog tipa, zavisno od prostornih kapaciteta, tako da ona više nije obavezna, ali ostaje kao snažna preporuka“, kaže se u saopštenju.

I dalje se preporučuje nošenje zaštitnih maski osobama oboljelim od hroničnih bolesti, starije životne dobi i imunokompromitovanim osobama, naročito ako borave u zatvorenim prostorijama.

Sve ostale važeće mjere, kako je saopšteno, ostaju na snazi do 2. juna.

Iz Ministarstva su kazali da će praćenje i razvoj epidemiološke situacije uticati na eventualno predlaganje novih mjera.

„Snažna preporuka i dalje se odnosi i na vakcinaciju naročito trećom dozom vakcine protiv COVID-19, posebno ugroženih kategorija stanovništva“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније