Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G.

20. 05. 2022. 22:23 >> 22:34

U 70. GODINI

Preminuo Sefer Međedović

Poznati pravni mislilac, advokat i univerziteski profesor Sefer Međedović danas je preminuo u 70. godini u Beranama.

On je u kontinuitetu već nekoliko decenija bio jedan od najistaknutijih crnogorskih i bošnjačkih intelektualaca. Bio je asistent na pravnom fakultetu u Prištini 1977. godine na katedri za građansko pravo, a 1988 godine i Docent na istom fakultetu na predmetu Građansko-procesno pravo.

Od 1989. godine bavio se advokaturom u Beranama, a bio je dekan Pravnog fakulteta Internacionalnog fakulteta u Novom Pazaru i profesor građanske grupe predmeta.

Za poslanika u Skupštini Republike Crne Gore, izabran je 1990. godine na prvim višestranačkim izborima.

Bio je član Republičkog savjeta Crne Gore za zaštitu manjinskih naroda u više mandata, a bio je član redakcije pravnog zbornika Udruženja pravnika Crne Gore.

Međedović je objavio veliki broj stručnih i naučnih radova u najpoznatijim pravnim časopisima, a autor je sedam knjiga od kojih su četiri univerzitetski udžbenici.

Sahrana Sefera Međedovića je 21.maja 2022. u 15 sati na Jasikovačkom groblju u Beranama.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније