Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G. [ Radio Bar ]

26. 05. 2022. 19:05 >> 19:14

U BARU

Gosti iz Turske posjetili OŠ "Blažo Jokov Orlandić"

Osnovna škola "Blažo Jokov Orlandić” je od 23. do 28. maja domaćin školi "ERENKÕY SEHÌT ORHUN GÖYTAN PRIMARY SCHOOL" iz Turske.

Delegacija ove škole je u utorak, 24. maja posjetila barsku školu. Tim povodom pripremljen je bogat kulturno-umjetnički program, koji su vodile učenice na maternjem i turskom jeziku.

Smjenjivale su se razne plesne i folklorne tačke, klavirske kompozicije, dok su horovi mlađih i starijih razreda izveli državnu himnu i izvornu pjesmu, ali i "Tursko kolo".

Prisutnima se obratio direktor škole "Blažo Jokov Orlandić", Milorad Bulatović, koji se zahvalio svima koji su svojim prisustvom uveličali program koji je pripremljen.

Održana je i posjeta ambasade Turske u Podgorici, a svečani prijem je organizovala ambasadorka Turske, Songül Ozan.

OŠ ,"Blažo Jokov Orlandić” iz Bara i OŠ "Mahmut Lekić” iz Tuzi su jedine škole u Crnoj Gori koje su, uz saglasnost Ministarstva prosvjete, potpisale Međunarodni protokol o bratimljenju škola.

Taj protokol će da omogući realizaciju mnogih zajedničkih projekata.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније