Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

27. 05. 2022. 16:01   >>  16:08

VLAOVIĆ

Vlada riješena da se nalogodavci ubistva Jovanovića nađu pred licem pravde

Ministarka kulture i medija Maša Vlaovič rekla je da Duško Jovanović mora biti simbol britkog novinarskog pera, a ne države koja je zatajila u rasvjetljavanju ubistva novinara.

Ministarka Maša Vlaović položila je vijenac na mjesto ubistva Duška Jovanovića i posjetila redakciju lista "Dan"- 

Navela je da se mediji i danas suočavaju sa napadima i pritiscima, što baca sjenku na sve pokušaje u pravcu stvaranja uslova da mediji u Crnoj Gori rade slobodno.

"Novinari i novinarke moraju biti oslobođeni straha da će ih napisana riječ i istraživački radovi, koštati života", poručila je Vlaović

Istakla je da je ova Vlada riješena da uradi sve da se u što kraćem roku nalogodavci i učinioci ovog zločina nađu pred licem pravde.

Bivša ministarka Tamara Srzentić kazala je da je nerasvijetljeno ubistvo Duška Jovanovića, osnivača i glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Dan", teško breme, kako za njegovu porodicu, tako i za državu.

"Ne smijemo prestati da opominjemo. Ne smijemo biti tihi. Naša misija je da branimo slobodu izražavanja, koja u Crnoj Gori nikad u potpunosti ne može biti dostignuta dok naručioci ovog zločina ne budu poznati i procesuirani. Pored Duška Jovanovića, danas, posebnu čast odajem svim novinarkama i novinarima, koji širom svijeta izvještavaju iz ratom zahvaćenih područja noseći zaštitne prsluke, i onima koji, u svojim redakcijama, istraživačkim radom i hrabrośću pišu priče o visokoj korupciji i kriminalu", naglasila je Srzentić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније