Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

18. 06. 2022. 14:03 >> 14:01
1

VLAOVIĆ ZAHTIJEVA

Istražni organi da procesuiraju napadača na novinarku Ćetković

Ministarka kulture u medija Maša Vlaović osudila je ponovni napad na novinarku Vijesti, Jadranku Ćetković i pozvala istražne organe da bez odlaganja procesuiraju vinovnike ovog incidenta i zaštite sve novinare i novinarke, te obezbijede njihovu sigurnost.

Novinarka "Vijesti" Jadranka Ćetković ponovo je napadnuta ispred zgrade Višeg suda u Bijelom Polju, dok je bila na radnom zadatku.

“Dok radimo na sistemskoj zaštiti novinara i novinarki i kreiranju povoljnog ambijenta za rad medija i razvoju profesionalnih standarda u novinarstvu,  pozivamo istražne organe da bez odlaganja procesuiraju vinovnike ovog incidenta i zaštite sve novinare i novinarke, te obezbijede njihovu sigurnost”, kazala je Vlaović.  

Ona je poručila da verbalni i fizički napadi na novinare i novinarke u Crnoj Gori moraju prestati. “Nedopustivo je da se novinarka Ćetković suočila sa još jednim napadom, nakon što je ranije bila napadnuta u sličnim okolnostima”, kazala je Vlaović.

Dodala je da ugrožavanje bezbjednosti novinara i novinarki na bilo koji način je neprihvatljivo i zahtijeva brzu i odlučnu reakciju.

“Vlada Crne Gore i Ministarstvo kulture i medija snažno i odlučno podupire slobodu medija, kao vrhovni princip na kome počiva svako demokratsko društvo. Budućnost Crne Gore i njen napredak na putu evropskih integracije zavise od obezbjeđivanja ambijenta za slobodno novinarstvo”, kazala je Vlaović.

Zato, kako je dodala, događaj u Bijelom Polju, niti bilo koji slučaj verbalnog i fizičkog napada na novinare i novinarke, ne smije biti tolerisan.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније