Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

20. 06. 2022. 17:46 >> 17:43

ŠĆEKIĆ - MEDOKS

UK će nastaviti da podržava reformu zdravstvenog sistema

Ujedinjeno Kraljevstvo snažno podržava reformske procese u Crnoj Gori, a kvalitetna zdravstvena zaštita i stabilan zdravstveni sistem značajan su pokazatelj napretka jednog društva, zaključeno je na sastanku ministra zdravlja, Dragoslava Šćekića i britanske ambasadorke u Crnoj Gori Karen Medoks.

Ministar je zahvalio ambasadorki na kontinuiranoj podršci i predstavio prioritete kojim će se resor zdravlja voditi prilikom kreiranja zdravstvenih politika.

"Pandemijski period je umorio zdravstvene sisteme u cijelom svijetu. I naši ljekari i medicinsko osoblje pokazali su visok stepen odgovornosti i posvećenosti. Ipak, ne smijemo zanemariti ostala oboljenja, pa ćemo u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti preventivi, posebno u onim oblastima koje u značajnoj mjeri opterećuju populaciju, u prvom redu karcinomi, ali i mnoge hronične nezarazne bolesti koje uzimaju maha", kazao je ministar.

Ambasadorka Medoks je pozdravila prioritete i namjeru ministra Šćekića da javni zdravstveni sistem bude u službi svih građana i posebno zahvalila na odličnoj saradnji sa svim ustanovama u kojima su, kako je navela, britanski državljani imali priliku da se liječe i budu adekvatno zbrinuti, te namjeri ministra da nastavi saradnju između dvije zemlje u skladu s Konvencijom o socijalnom osiguranju iz 1958. godine.

"Veoma sam zahvalna na saradnji koju smo dobili u vezi sa liječenjem britanskih državljana koji dolaze i borave u Crnoj Gori, u okviru našeg dugogodišnjeg recipročnog sporazuma i drago mi je što smo se dogovorili da se to nastavi. Biće nam zadovoljstvo da istražimo mogućnosti da podijelimo iskustvo Ujedinjenog Kraljevstva u borbi protiv korupcije, uključujući upravljanje zdravstvenim sistemom", poručila je Medoks.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније