Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M. [ Nataša Mitrović, TVCG ]

29. 06. 2022. 20:30 >> 20:32
2

PROSVJETNI RADNICI IZ BUDVE

Protestovali zbog povećanja kvadrata stana

Više od 50 prosvjetnih radnika iz Budve okupilo se ispred zgrade Vlade zbog odluke Upravnog odbora Stambene zadruge "Solidarno" da kvadrat stana umjesto dogovorenih 650 eura bude 890 eura. Izgradnja tri zgrade u Dubovici, počela je prije devet godina, a rok za završetak je bio 18 mjeseci. Prosvjetari zahtijevaju hitno rješenje problema.

Odluka Stambene zadruge “Solidarno” da cijenu kvadrata stana za prosvjetne radnike u Budvi poveća sa 650 na 890 eura, navela je prosvjetare na protest. Oni već godinama čekaju na useljenje, te traže da im se to omogući što prije po ranije dogovorenim uslovima.

"Donijela sa vam 146 porodica, golgotu, nomadski život, moj s njima, da ja vlada davala garancije agoniji naših nomadskih života", Dragana Jelić.

"Forsirate nas u ovoj situaciji da potpisujemo Predugovore? Na šta? Na stanove u izgradnji za ovu cijenu? Na stanove koji tehnički prijem nikad neće dobiti sa ovim tempom gradnje. Na stanove na kojima je 3-4 radnika dnevno", kazala je predsjednica sindikalne organizacije “Stefan Mitrov Ljubiša.

Prosvjetni radnici pozivaju premijera Dritana Abazovića da, u roku od 24 sata, kaže šta će preduzeti na rješavanju njihovog problema. 

"Ako on nije tu tu su mu saradnici, tu su i oni funkcioneri koji su riješili svoje stambeno pitanje po hitnom postupku", kazao je direktor SMŠ Danilo Kiš Krsto Vuković.

Molimo Vladu Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, Opštinu Budva i zadrugu i sve dobre ljude da nam pomognu", istakla je profesorica Olivera Kapor.

Predsjednik sindikata Radomir Božović  pomažete prosvjetnim radnicima, to nije novac koji će da se baci, to je novac koji ulažete u prosvjetu, u obrazovanje.

Podsjetimo, radovi u Dubovici su počeli 2013. godine, a kamen temeljac postavljen je dvije godine kasnije. Predviđeni rok za završetak gradnje bio je 18 mjeseci.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније