Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

03. 07. 2022. 18:57 >> 19:57

GORI RASTINJE IZNAD IGALA

Situacija bolja, vatrogasci optimistični da mogu da lokalizuju požar

Situacija sa požarom u novskom selu Žvinje je nešto bolja nego oko podneva, istakao je komandir vatrogasaca Zlatko Ćirović. Kako je kazao, vatra ide ka zapadu i dalje je na nepristupačnom terenu, ali su optimistični da će moći da je lokalizuju bez pomoći sa strane.

Ćirović je kazao da nijesu zvali u pomoć, jer za sada nije potrebno. Dežuraće cijelu noć, i smatra da će moći da požar lokalizuju.

Podsjećamo, požar je nešto prije 11 sati izbio u naselju Žvinje iznad Igala. Kako smo saznali od mještana, u početku su bile ugrožene kuće, međutim, vatrogasci su uspjeli da ih zaštite.

Reporteri TVCG javljaju da vatrogasci pokušavaju da lokalizuju požar.  Vatra se u jednom trenutku spustila paktično do magistrale. 

Prema riječima Zlatka Ćirovića, komandira vatrogasne jedinice, požar je vjerovatno uzrokovan nesmotrenim paljenjem zelenog rastinja.

"Požar je izbio oko 10.30 časova, u blizini jako naseljenog mjesta. Sada je na terenu osam vatrogasnih cisterni, dvije cisterne privatnika, oko 35 vatrogasaca. Vjetar nam otežava posao, situacija je nešto malo bolja u odnosu na prije sat vremena. Ako vjetar bude ovog intenziteta, može se očekivati da požar lokalizujemo u narednim satima", rekao nam je Ćirković u 13.30 časova.

Kako je naveo, ako ne budu imali uspjeha, tražiće pomoć. 

"Kuće su u prvom trenutku biće ugrožene, sada nisu, naš je veliki uspjeh što smo odbili požar od kuća, i radimo na tome da požar lokalizujemo sa više strana", kazao je Ćirković.  

Sve ekipe Službe zaštite i spašavanja su na terenu.

Gašenje požara otežava uz vjetar i nepristupačan teren.

Požar je zahvatio dio naselja Žvinje, do kojeg se dolazi uskim krivudavim putem.

Struja u tom dijelu hercegnovske opštine je isključena.

Vodovod iz Herceg Novog dostavlja vodu vatrogascima na terenu. 

Dim se vidi iz cijelog grada, a u Igalu je velika je koncentracije praškastih čestica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније