Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

08. 07. 2022. 17:23   >>  17:21 1

BAJRAMSKA ČESTITKA FEJZIĆA

"Naši postupci da budu temelj, a ne kamen spoticanja"

Veliki praznici i važni datumi uvijek su prilika da revidiramo svoje postupke, preispitamo svoje odluke, učvrstimo postignuća, poručio je reis Islamske zajednice Rifat Fejzić u bajramskoj čestitki.

Kako je naglasio, najveći praznik u Islamu, Kurban Bajram, kruniše obrede hadža, a kojeg ove godine iz Crne Gore obavlja 107 hodočasnika, upotpunjujući time sve komponente praktičnog vjerovanja.

"Jasno nam je da propisi vjere znače više od praktičnog i formalnog. Hadžije su ovih dana izgovarale 'odazivam ti se, Gospodaru, odazivam', a i mi, ovdje, bajramujući, uzimamo njihove poruke i učestvujemo i tom odazivu. Odazivamo se svakom pozivu dobrote i čestitosti, odazivamo se humanosti umjesto sebičnosti, odazivamo se svakoj prilici da u dobrim namjerama zbližimo ljude. Osim obreda hadža, ovi jas dani podsjećaju na prinošenje žrtve, obred koji je star koliko i čovječanstvo. Osim pomaganja i darivanja, propis darivanja kurbanske žrtve nam poručuje da onaj koji vjeruje spreman je i na žrtvu. Svaki uspjeh iziskuje žrtvu, a svakom vrijednom dobitku prethodi odricanje", navodi se u čestitki.

Kako je poručio, u ovim mubarek danima žrtvujmo sve što opterećuje naše porodične, rodbinske, komšijske i prijetaljeske relacije.

"U društvenom životu neka naši postupci budu temelj na kojima se može graditi, a ne kamen o kojem će se spoticati. Svim pripadnicima Islama u zemlji i širom svijeta, u ime Islamske zajednice u Crnoj Gori i u svoje lično ime Bajram šerif mubarek olsun", navodi se u čestitki.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније