Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Milica Sekulić, TVCG

12. 07. 2022. 21:11 >> 21:09
2

MJEŠTANI NAJAVILI

Novi protest za odbranu Sinjajevine 18. jula u Podgorici

Da neće dozvoliti da na Sinjajevini bude vojni poligon, ponovili su mještani i građanski aktivisti s današnjeg protesta. Iako pozvani, na Sinjajevinu danas nijesu došli premijer i ministri ekologije i poljoprivrede. Sljedeće okupljanje biće u Podgorici za sedam dana.

Na Sinjajevini, jednom od najvećih pašnjaka Evrope i danas su se okupili stočari i građanski aktivisti da jasno pošalju poruku donosiocima odluka, da na njihovoj planini ne žele vojni poligon.

Čuvarima Sinjajevine stigla je podrška iz inostranstva. Protestu su se, pored lokalnog stanovništva, pridružili i posjetioci iz Amerike, Engleske, Španije, italije i drugih država.

Ovih dana od političara stižu različite poruke o Sinjajevini, a iako su bili pozvani, ministri ekologije, poljoprivrede i premijer, niko od njih danas nije stao pred građane. Zato im iz GI Sačuvajmo Sinjajevinu poručuju da neće odustati od svojih zahtjeva i zaštite tog prirodnog bisera.

Okupljeni su najavili novi protest 18. jula u Podgorici, kada će Vladi, ministrima, ali i delegaciji EU, predati međunarodnu peticiju sa više od 12.000 potpisa protiv vojnog poligona.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније