Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

14. 07. 2022. 15:36 >> 15:33

SINDIKAT MEDIJA

Napadi na medijske radnike posljedica oštrih podjela

Sindikat medija Crne Gore najoštrije je osudio napade na snimatelja Televizije Nikšić Zorana Ivanovića i novinara dnevnog lista "Pobjeda" Duška Mihailovića koji su se desili tokom sinoćnjih nereda u Nikšiću.

Iz Sindikata su podsjetili da su ovo novi u nizu napada na medijske radnike dok su obavljali svoj posao, a koji su, kako navode, "posljedica oštrih i opasnih podjela u društvu".

I najveći broj napada na novinare i medijske radnike od prošle godine, kako ističu, desili su se iz istog razloga.

"Sindikat medija traži od nadležnih da hitno istraže sinoćnje slučajeve i procesuiraju napadače kako bi se ponovo poslala poruka da su napadi na novinare i medijske radnike neprihvatljivi, bez obzira na uređivačke politike njihovih medija ili bilo koje druge okolnosti. Ova poruka, nažalost, još ne dopire do političkih elita i dijela građana pa nam se ovakve stvari iznova i iznova dešavaju", kazali su iz Sindikata medija.

Kako navode, i pored pooštravanja kaznene politike kada su u pitanju napadi na novinare očigledno je, kazali su, da su događaji visokog rizika i dalje veoma opasni za novinarsko izvještavanje.

"Ponovo pozivamo i Ministarstvo unutrašnjih poslova i Upravu policije da blagovremeno djeluju tokom ovakvih dešavanja i obezbijede najveću moguću zaštitu novinarima i medijskim radnicima na njihovim radnim zadacima. Jasno je da bez rješavanja ovog problema nema ni bržeg puta ka članstvu u Evropskoj uniji ali smatramo da to nije prioritet u ovom trenutku već da je najvažnije obezbijediti fizičku sigurnost novinara kako ne bi strahovali svaki put kad odu da izvještavaju sa nekog protesta ili okupljanja", rekli su iz SMCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније