Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

21. 07. 2022. 16:31   >>  16:28

ODGVOR NA NJIHOVE POTREBE

Prvi sastanak radne grupe za izradu Strategije za mlade

Ministarstvo sporta i mladih počelo je izradu nove Strategije za mlade za period od ove do 2026. godine, čime će, kako se navodi, kreirati okvir za razvoj punih potencijala mladih i njihov doprinos razvoju društva.

Iz Ministarstva sporta i mladih je saopšteno da je državna ministarka u tom resoru Amina Cikotić govorila na prvom sastanku radne grupe za izradu Strategije, sa pratećim Akcionim planom za ovu I narednu godinu, koji je održan u Podgorici.

"Na sastanku se razgovaralo o pravnom okviru za izradu strateških dokumenata, prikazu osnovnih principa, koraka i strukture strategija/izvještaja, domaćim i međunarodnim pravnim i strateškim okvirima u oblasti omladinske politike i definisanju strukture, odnosno tematskih oblasti koje će tretirati Strategija, sa Akcionim planom", kaže se u saopštenju.

Cikotić je navela kako žele da promijene pristup u izradi Strategije u pogledu oblasti koje će ona da obuhvata, ali i otvorenosti prema različitim akterima da se uključe u proces izrade.

"Posebno napominjem želju Ministarstva da ovog puta uključi što veći broj mladih ljudi, kako bismo imali kvalitetan dokument koji će zaista riješiti ključne probleme mladih u državi", istakla je Cikotić.

Programska menadžerka u UNDP-ju, Jelena Miljanić je rekla da su mladi jedan od ključnih resursa društva i neophodno je imati efikasan odgovor na njihove potrebe i potencijale.

"U Crnoj Gori je više od 130 hiljada mladih, sa kojima treba da kreiramo uslove, servise i mogućnosti da se razvijaju u zadovoljne, produktivne, odgovorne i društveno aktivne građanke i građane", kazala je Miljanić.

Na sastanku je istaknuto da bi međuresorna koordinacija i komunikacija trebalo da bude jedan od ključnih prioriteta, kako u razvoju tako i u realizaciji Strategije za mlade, kako bi se postigao usaglašen, cjelovit i adekvatan odgovor na sve izazove i mogućnosti u ovoj oblasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније