Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

22. 07. 2022. 13:55 >> 13:53

STUDIJSKA 2022/23.

U septembru treći upisni rok na Univerzitetu Crne Gore

Univerzitet Crne Gore raspisaće početkom septembra konkurs za treći upisni rok za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2022/23. godinu.

"U skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Univerzitet Crne Gore će organizovati elektronsko prijavljivanje na ovaj konkurs. Samo u izuzetnim slučajevima, kada u  u registrima ne postoje podaci o postignuću u srednjoj školi, u slučaju stranih državljana, državljana Crne Gore koji su srednju školu ili dio završili van Crne Gore i slično, kandidat je dužan da dostavi prijavu i originale potrebnih dokumenata studentskoj službi organizacione jedinice", navode iz UCG. 

Pravo prijave na konkurs, kako su pojasnili, za upis na osnovne studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija.

"Informacije o broju preostalih mjesta koja će se finansirati iz Budžeta Crne Gore biće data u Konkursu, koji će početkom septembra biti objavljen u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori i na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore (www.ucg.ac.me). Za blagovremenu informaciju o konkursu, savjetujemo kandidatima da prate zvanični sajt UCG i profile UCG na  društvenim  mrežama", kazali su iz UCG.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније