Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

23. 07. 2022. 11:54   >>  11:53 5

JOKOVIĆ PORUČIO

Cijena peleta da bude ispod 300 eura

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Vladimir Joković vjeruje u dogovor sa proizvođačima peleta, oko cijene tog energenta. Kaže i da tona peleta u Crnoj Gori treba da bude ispod 300 eura, a dodaje i da država uvijek može da posegne za krajnjom mjerom - zabranom izvoza.

Kubik cijepanih drva za ogrijev je 65 eura, dok u Podgorici pelet danas košta 350 eura po toni, a na primorju je i skuplji. 

Vlada Crne Gore preduzeće mjere za zaštiti potrošače od daljeg rasta cijena, kaže potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Vladimir Joković, za Radio CG.

“Mi ćemo donijeti odluke koje će biti u interesu građana Crne Gore. Ne možemo i negdje uopšte nijesmo posvećeni tome, ako su ta krizna vremena da se neko može obogatiti”, poručio je Joković.

U zemljama okruženja cijena peleta je već 500 eura. Naši proizvođači sa petinom proizvodnje mogu pokriti domaće tržište, a ostatak neka izvezu kaže Joković.

“Vjerujem da tih 15 ili 20 hiljada tona koje bi zadovoljile potrebe Crne Gore da neće biti problem, dobio sam uvjeravanje od njih”, poručio je Joković i kazao da vjeruje u dogovor sa proizvođačima.

“Cijena peleta za Crnu Goru treba da bude ispod 300 eura”, poručio je Joković.

Više od 120.000 domaćinastava u Crnoj Gori grije se sa drva, a njih 8.000 na pelet.

“Ono što je problem, jestu oni koji sijeku drva u svom vlasništvu, prodaju to stavljaju neke cijene, neko kupi i tu se stvorilo ozbiljno naduvavanje cijena koje nema ekonomsku opravdanost”, poručio je Joković i pozvao na solidarnost, jer kako dodaje država može i pribjeći krajnjoj mjeri i zabraniti izvoz peleta.

Gojko Jovanović, Radio CG

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније