Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G.

01. 08. 2022. 16:19   >>  16:30

PROMOCIJA CRNE GORE

Potpisan sporazum o saradnji između NTO CG i Fondacije Petrović Njegoš

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Tripković Marković sastala se danas sa predsjednikom Fondacije Petrović Njegoš, princem Nikolom Petrovićem Njegošem u cilju potpisivanja sporazuma o saradnji između NTO CG i Fondacije Petrović Njegoš.

Sporazumom je dogovorena zajednička saradnja u promociji Crne Gore kao turističke destinacije i ekološke države.

NTO CG i Fondacija Petrović Njegoš će sarađivati prilikom raznih aktivnosti, poput obilježavanja značajnih jubileja, organizacije i podrške kulturno zabavnim, naučnim i drugim događajima, koji su u skladu sa ciljevima i vrijednostima obije organizacije.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku razgovarano je o planiranim aktivnostima, značaju kulturnog nasljeđa i načinima unaprijeđenja turističke ponude Crne Gore.

Ističe se da je dogovorena saradnja kroz projekte kojima se Crna Gora afirmiše kao ekološka država i promoviše prirodna i kulturnu baština Crne Gore, što doprinosi boljem pozicioniranju destinacije.

Direktorica NTO CG, Ana Tripković Marković iskazala je zadovoljstvo potpisivanjem ovog sporazuma i izjavila da ima velika očekivanja od planirane saradnje.

"Sporazum o saradnji u obostranom interesu, te da je izuzetno dragocjena promocija destinacije prilikom zajedničkih aktivnosti, kampanja i događaja, istakla je Tripković Marković.

"NTO CG i Fondacija imaju dosta prostora za saradnju, i ova saradnja može doprinijeti atraktivnosti i boljoj promociji destinacije",  ocijenio je princ Nikola Petrović Njegoš.

S tim u vezi, najavio je brojne događaje i projekte, a posebno napomenuo značaj saradnje tokom Cetinjskog bijenala.

Istakao je da su u prethodnom periodu imali više izložbenih aktivnosti kojima su arhivi Cetinjskog bijenala postali dostupni javnosti, a da u narednom periodu planiraju slične izložbe na otvorenom.

Prva ilustracija ove saradnje će biti već u septembru ove godine tokom realizacije jednog od projekata Fondacije, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније