Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R.

03. 08. 2022. 16:09 >> 16:29
1

"POMORSKI SAOBRAĆAJ" ZA PORTAL

"Vatrogasci nijesu kontaktirali menadžment, svi plaćaju trajektne usluge"

Naš stav je da svaki korisnik treba da plati trajektne usluge, jednako kao što plaćaju gume, ulje, registraciju vozila, gorivo. Ma kojim poslom da se bavi. U vanrednim okolnostima, i kad se očekuje odstupanje od uobičajene poslovne prakse, a takvih situacija naravno da ima, za očekivati je da se prethodno kontaktira menadžment kompanije, što je u ovom slučaju izostalo, saopšteno je Portalu RTCG iz preduzeća "Pomorski saobraćaj".

Podjestimo, Predsjednik Odbora direktora "Morskog dobra" Blažo Rađenović, kazao je juče za Portal RTCG, da u trenutku kada vatrogasci daju nadljudske napore da ugase požare i spasu kuće i živote građana i turista (u mjestu Njivice u Herceg Novom), "Pomorski saobraćaj" ne propušta priliku da prihoduje i bez ustezanja naplati vatrogasnom vozilu trajektnu kartu na liniji Kamenari-Lepetani.

"Rađenović svako malo iskoristi kompaniju 'Pomorski saobraćaj' za ličnu promociju komentarišući, ničim izazvan, našu poslovnu politiku. Demagoškim i populističkim izjavama dokazuje da živimo u različitim vremenima i pripadamo različitim sistemima. Za razliku od ovog, novcem građana dobro plaćenog predsjednika OD, mi znamo kako i gdje završava društvo u kojem svaki pojedinac i kompanija ne plaćaju svoje obaveze. To ne treba niko da nas uči. Živjeli smo u takvom sistemu, čije posljedice i dalje ispaštamo", saopšteno je Portalu RTCG. 

Iz "Pomorskog saobraćaja" ističu stav da svaki korisnik treba da plati trajektne usluge.

"Jednako kao što plaćaju gume, ulje, registraciju vozila, gorivo... Ma kojim poslom da se bavi. U vanrednim okolnostima, i kad se očekuje odstupanje od uobičajene poslovne prakse, a takvih situacija naravno da ima, za očekivati je da se prethodno kontaktira menadžment kompanije, što je u ovom slučaju izostalo. Kao što nas je, podsjećanja radi, kontaktirala hercegnovska služba spasavanja kad je gorjela Luštica i kada smo pružili, iz par dana, beneficirani prevoz ne samo po osnovu naknade, već i po osnovu prioriteta ukrcaja i prevoza", istakli su u odgovoru.

Iz toga preduzeća navode da uredno plaćaju poreske obaveze.

"Država ih prihoduje i raspoređuje, a neko, uključujući i Predsjednika OD JPMD, od toga prima plate. Naša preporuka je da se  Presjednik OD JPMD studiozno pozabavi rješenjem Zaštitnika imovinskih interesa u vezi podnijete inicijative za raskid ugovora sa kompanijom 'Pomorski saobraćaj'. Možda konačno shvati koliko je besmislena njegova ideja kojom već duže vrijeme zabavlja javnost, jednako kao i ponovo plasirana priča o simboličnim iznosima koje naša kompanija plaća državi uprkos činjenici da dažbine koje plaćamo po raznim osnovama iznose blizu tri miliona eura godišnje", kazali su iz "Pomorskog saobraćaja", te dodali:

"Za demagoge i populiste imamo evo jasne poruke - dok je ovog menadžmenta niko od kompanije 'Pomorski saobraćaj' neće stvarati Montenegro airlines, Ulcinjsku rivijeru, Željeznicu Crne Gore... Niti ćemo, zarad medalje ili slatkorječivog teksta u novinama, o kompaniji ili menadžementu, žrtvovati interese kompanije i njenih klijenata."

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније