Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

05. 08. 2022. 16:12 >> 16:17
2

MINISTARSTVO PRAVDE

Utvrđen konačni tekst zakona o porijeklu imovine

Ministarstvo pravde saopštilo je da je danas zaokružen proces sagledavanja preporuka od strane evropskih partnera i da je utvrđen tekst Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

Radna verzija dokumenta, kako su kazali, biće proslijeđena međunarodnim ekspertima na uvid nakon prevođenja na engleski jezik.

"Nova verzija ovog dokumenta je plod intenzivnog rada u posljednjih nekoliko sedmica, a sve sa ciljem što kvalitetnijeg izgleda, nadamo se, budućeg Zakona koji će regulisati ovu materiju", navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da je taj Nacrt Zakona samo jedan u nizu aktivnosti koje je Ministarstvo pravde sprovelo u proteklih 100 dana u cilju jačanja vladavine prava u našoj državi i, kako su dodali, u tijesnoj je vezi sa izmjenama drugih pravnih akata koji su trenutno u postupku javne rasprave.

Iz tog vladinog resora još jednom su pozvali stručnu javnost da obrati pažnju na Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore i Nacrt Zakonika o krivičnom postupku, kao i da svojim prijedlozima i sugestijama daju doprinos za pripremu što kvalitetnijih legislativnih akata.

"Podsjećamo i da smo u prethodnom periodu pripemili izmjene i dopune Zakona o upravnom sporu a sve sa ciljem unapređenje efikasnosti rada Upravnog suda Crne Gore i djelotvornosti pravne zaštite stranaka u postupku pred ovim sudom, kao i zbog smanjenje troškova koji se plaćaju zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku u upravnom postupku i upravnom sporu", navode iz Ministarstva pravde.

Ističu da su formirali Komisiju za izradu Građanskog zakonika Crne Gore kao i Radni tim za proces racionalizacije pravosudne mreže čiji se prvi rezultati, kako su kazali, očekuju tokom jeseni.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније