Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

07. 08. 2022. 12:30   >>  12:28 7

KAVARIĆ

Vjernici i građani ne treba da nasijedaju na provokacije

Građani i vjernici Srpske pravoslavne crkve ne treba da diraju državne zastave sa ograde Manastira i ne trebaju da nasijedaju na provokacije flustriranih i depresivnih gubitnika ciji je cilj da provociraju i destabilizuju Crnu Goru i da ugrožavaju njenu nacionalnu bezbjednost, rekao je advokat Mitropolije crnogorsko-primorske Dalibor Kavarić.

"Pozivam ANB Crne Gore da shodno svojim nadležnostima i ovlašćenjima preduzmu radnje na identifikovanju lica koja preduzimaju antidržavne aktivnosti i na sprečavanju destabilizacije zemlje. Policiji i državnom tužilastvu ukazujem na zloupotrebu državnih simbola: državne zastave i državnog grba, protivno Zakonu o državnim simbolima i Zakoniku o krivićnom postupku, radi čega su dužni da djeluju shodno svojim zakonskim obavezavama protiv lica koja zloupotrebljavaju državnu zastavu mimo načina i prilika u kojima je propisano isticanje i korisćenje državne zastave", rekao je Kavarić.

On kaže da je Mitropolija crnogorsko-primorska, kao eparhija Srpske pravoslavne crkve, temelj i majka države Crne Gore a državni grb je i crkveni simbol, na kome se nalaze tri krsta i tri crkvena simbola i to: skiptar sa krstom, šar sa Krstom i Mitropolitska kruna sa Krstom.

"Zato je ta zastava suštinski i formalno i Crkveni i Državni simbol i kao takvu je apsolutno poštujemo i duboko joj se poklanjamo. Naravno, to ne znači da bilo ko ima pravo da ovu zastavu sa pomenutim Crkvenim i Državnim simbolima zloupotrebljava i koristi za uskoideološke i destabilizirajuće svrhe i namjene", uakzuje Kavarić. 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније