Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

08. 08. 2022. 15:59   >>  06:46 1

ZBOG RADNIH OBAVEZA

Budvanski prosvjetari privremeno prekinuli štrajk glađu

Zbog radnih obaveza, budvanski prosvjetari privremeno su prekinuli štrajk glađu, ali protest nastavljaju do ispunjena njihovih zahtjeva, kazao je Radiju Crne Gore njihov predstavnik Krsto Vuković.

"Iz nekoliko razloga smo prekinuli štrajk u subotu. Danas nam je bio radni dan u školi, imali smo sjednicu nastavničkog vijeća, bila su polaganja, a imamo radne obaveze i sjutra i preksjutra", kazao je Vuković.

Da li će ponovo radikalizovati protest zavisi od reakcije države.

"Apsolutno je neprimjereno da iscrpljeni dolazimo na posao i da radimo po ovakvoj temperaturi i u ovako stresnom ambijentu. Procijenićemo dalje korake, zavisno od toga kako će država reagovati", rekao je Vuković Radiju Crne Gore.

Prosvjetari traže da im se omogući useljenje u stanove u tri lamele u naselju Dubovica, koje se grade punu deceniju i cijenu kvadrata od 650 eura.

Tri lamele sa 150 stanova namijenjene su zaposlenima Srednje mješovite škole “Danilo Kiš”, Osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša”, Druge osnovne škole, Škole za osnovno muzičko obrazovanje i predškolske ustanove “Ljubica Jovanović Maše”.

Premijer Dritan Abazović danas je kazao da će budvanskim prosvjetarima biti brzo ponuđena jedna vrsta rješenja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније