Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

29. 08. 2022. 16:59 >> 16:53

ABAZOVIĆ PRIREDIO PRIJEM

Anđeli Berišaj status perspektivnog sportiste i stipendija

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović priredio je prijem za Anđelu Berišaj, juniorsku vicešampionku svijeta u tekvondou. Premijer je naglasio da je minimum što država može da uradi jeste da prepozna i cijeni vrhunske rezultate naših sportista, ističući da se iskreno nada da će Anđela osvojiti medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Sastanku su, pored Anđele, prisustvovali ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević predsjednik Tekvondo saveza Predrag Drecun, generalni sekretar Saveza Radomir Nastić, sportski direktor Saveza Fikret Dušku, Anđelin klupski trener Nikola Gegaj, kao i Anđelini roditelji.

Abazović je istakao da mu je čast i zadovoljstvo ugostiti juniorsku šampionku svijeta, navodeći da Vlada Crne Gore pozdravlja uspjehe naših sportista izdižući sport iznad dnevne politike.

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević naznačio je da Anđela ima "x faktor" koji će je odvesti u neslućene sportske visine, naglašavajući značaj današnjeg prijema kod premijera koji će javnosti skrenuti pažnju na ovu borilačku vještinu.

Lalošević je naznačio da će u narednim danima sa predstavnicima Crnogorskog olimpijskog komiteta voditi razgovor o tome da Anđela Berišaj dobije status perspektivnog sportiste što će joj omogućiti da bude nosilac godišnje stipendije, kao značajnog posticaja u pripremama za Olimpijske igre.

Lalošević je naveo da će od 1. januara tekvondo kao olimpijski sport napredovati u kategorizaciji i preći u II kategoriju sportova.

Predsjednik Tekvondo saveza Predrag Drecun kazao je da je Anđela na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Sofiji postigla izuzetan uspjeh u koji su ugrađene godine njenog rada i truda, ali i odricanja porodice i stručnog tima na čelu sa trenerom Nikolom Gegaj.

On je naveo da tekvondo ima ogroman potencijal za razvoj u Crnoj Gori, napominjući da je za dalji razvoj neophodna značajna institucionalna podrška i da uz Anđelu imamo još nekoliko konkurenata za postizanje olimpijske norme.

Drecun je iskoristio priliku da se zahvali premijeru na iskrenoj podršci i iskazanom sluhu za ovaj borilački sport, uz nadu da će u narednom periodu sa postignutim uspjesima postati mnogo prepoznatljiviji i da će donijeti puno radosti našoj državi.

Tokom prijema razgovaralo se o potrebi izmjene Zakona o sportu i potrebi drugih zakonskih izmjena koje treba da donesu mnoge benefite sportskim organizacijama i klubovima, ali i problemima u funkcionisanju, kao i slaboj medijskoj zastupljenosti tekvondoa u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније