Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

09. 09. 2022. 15:17 >> 15:16

U GI 21. MAJ

ODT u Nikšiću kaznilo Đapića za govor mržnje

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Nikšiću na osnovu prijave Građanske inicijative "21. maj" dalo je obavezujuće uputstvo službenicima Uprave policije - Centar bezbjednosti (CB) Nikšić da pokrenu prekršajni postupak protiv Vladimira Đapića iz Nikšića zbog prekršaja Zakona o zabrani diskriminacije. Za govor mržnje Đapiću, koji je jedan od rukovodilaca u Elektroprivredi Crne Gore, prijeti kazna od 150 do 2.000 eura.

Kako navode u saopštenju GI "21. maj", Vladimir Đapić je, krajem jula 2022. godine, na svom profilu na društvenoj mreži Facebook tražio, uz uvrede, da se ugase Gradska televizija, portal Analitika, Antena M, CDM, Standard.

"Dodatno, ODT u Nikšiću dalo je, takođe na osnovu prijave Građanske inicijative '21. maj', obavezujuće uputstvo službenicima CB Nikšić da pokrenu prekršajni postupak protiv Vladimira Đapića i zbog prekršaja iz člana 7 Zakona o javnom redu i miru zbog vrijeđanja i drskog ponašanja na javnom mjestu prema poslanici u Skupštini Crne Gore prof. dr Draginji Vujksanović Stanković te predsjedniku i počasnom predsjedniku SDP Crne Gore, mr Rašku Konjeviću i Ranku Krivokapiću za šta je predviđena kazna od 100 do 400 eura ili kazna zatvora do 30 dana", navode u saopštenju.

Građanska inicijativa “21. maj” ocjenjuje da je ODT u Nikšiću pokazalo visoku odgovornost za poštovanje i sprovođenje Ustava i zakona i vladavinu prava. Ocjenjuju da je neprihvatljivo da mediji, novinari, politički i civilni aktivisti budu meta napada i prijetnji, kako fizičkih, tako i verbalnih, zbog različitog mišljenja.

"GI '21. maj' apeluje na rukovodstvo EPCG da ne budu popustljivi i da ne dižu ruke od radnika koji se odlučuju za agresiju, pohlepu i mržnju prema drugima. Pozivamo Milutina Đukanovića i Nikolu Rovčanina da sve radnike upoznaju sa ljepotom, ali i opasnostima protivzakonitog i neljudskog rada i ponašanja u državnoj EPCG, kao i da ih poduče da nije lijepo da se iz EPCG promoviše prastakluk, nasilje i mržnja", navode u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније