Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 09. 2022. 16:04   >>  16:01 1

KOVAČEVIĆ I METODIJE

Bolnici u Nikšiću donirali elektrohirurški radiofrekventni nož

Opština Nikšić i Eparhija budimljansko-nikšićka poklonili su ginekološko-akušerskom odjeljenju Opšte bolnice Nikšić elektrohirurški radiofrekventni nož. Vrijednost donacije je oko 5.000 eura.

Donaciju su v.d. direktorici JZU Opšta bolnica Nikšić Dušanki Milatović uručili predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i episkop budimljansko-nikšićki Metodije.

Milatović se zahvalila se Kovačeviću i episkopu Metodiju na vrijednoj donaciji.

„Elektrohirurški radiofrekventni nož je veoma značajan za liječenje naših pacijentkinja. Zajedno sa svojim zdravstvenim timom dajem sve od sebe da unaprijedimo naše zdravstvo i pružimo građanima bržu i kvalitetniju zdravstvenu uslugu“, kazala je Milatović. Načelnik Hirurškog odjeljenja Dejan Bajović i načelnik Ginekologije Milan Knežević govorili su o uspješnosti metode prilikom koje se koristi elektrohirurški radiofrekventni nož.

Episkop budimljansko-nikšićki Metodije citirao je Svetog avu Justina Ćelijskog, koji je kazao „da je dijete parče neba na zemlji i parče nebeske istine i nebeske pravde i nebeske bestrasnosti“.„Svi naši preci, od naših roditelja, preko naših predaka, do Adama i Eve, imali su taj dar i blagoslov Božiji da budu sastvaraoci Božanskog stvaranja u istoriji ljudskog roda i da u tome učestvuju. To je blagoslov i poziv svakog čovjeka koji se rodi i dođe na ovaj zemaljski šar. Veoma mi je drago što smo učestvovali u ovoj donaciji, koja će poslužiti postizanju jednog boljeg i funkcionalnijeg života u ovome gradu“, istakao je episkop Metodije.

Kovačević je, kako se navodi u saopštenju, istakao zadovoljstvo što Opština Nikšić ima priliku da učestvuje u toj vrijednoj donaciji sa Eparhijom budimljansko-nikšićkom. 

„Mi se trudimo da vodimo odgovornu politiku posebno prema našim najmlađim sugrađanima i ženama. Opština Nikšić ove godine po prvi put iz budžeta finansira i VTO, jer je svaki novi život za Nikšić dragocjen. Zadovoljstvo mi je što ovu vrijednu donaciju od oko pet hiljada eura dajemo zajedno sa onima koji brinu o duhovnom zdravlju našeg naroda. Opština Nikšić će uvijek podržati ovakve i slične donacije, kako bismo na pravi način servisirali sve ono što su potrebe naših građana. Odgovorno ćemo se odnositi prema našoj društvenoj zajednici, posebno prema ovoj kategoriji, o kojoj sam govorio, jer su žene stub našeg društva, a djeca naša budućnost“, poručio je Kovačević. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније