Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

25. 09. 2022. 19:55 >> 19:55
3

BOŠNjAK GOŠĆA DNEVNIKA

"Vjerujem da će Anketni odbor otkriti je li bilo korupcije u aferi Možura"

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak kazala je gostujući u Dnevniku TVCG da je sigurna kako će Anketni odbor parlamenta za istragu afere "Možura" ubrzo biti formiran i da će ostvariti konkretne rezultate. Bošnjak je rekla da je "Možura" međunarodni skandal i izrazila je nadu da će, ako bude osnova, odgovorni za korupciju biti otkriveni i procesuirani u skladu sa zakonom.

"Bilo je objektivnih razloga za određena odlaganja formiranja odbora, ali odluka o formiranju je donijeta i sigurno ćemo tokom jesenjeg zasjedanja krenuti sa radom. Rok koji odbor ima na raspolaganju je 120 dana, uz mogućnost 15 dana produženja. Na čelu odbora treba da bude predsjednik ili predsjednica, a mi smo u, kao što je to poznato, nedavno imali sporazum kojim je konstitusana većina i treba sačekati da se ti odnosi iskristališu", rekla je Bošnjak. 

Ona je navela da Anketni odbor po zakonu o parlamentarnoj istrazi ima mnogo toga na raspolaganju, a da je njegov posao posebno važan ako se ima u vidu da je u pitanju međunarodni skandal. 

"Metju Galicija, sin Dafne Galicija, pokojne malteške novinarke koja se bavila ovom aferom, dao je izjavu u Sepcijalnom tužilaštvu, zamolio me je da iniciramo formiranje odbora, da žrtva njegove majke bila uzaludna. On navodi da ima dokaza o povezanosti tadašnjeg vrha vlasti sa ovom aferom", naglasila je Bošnjak.  

Ona je upozorila i da ima neke nagovještaje da je u međuvremenu pokušano da se neki dokazi, važni za ovaj slučaj, sklone. 

"Potreban nam je napor da se skloni ova mrlja sa obraza Crne Gore, i da se, ako ima za to osnova, odgovorni kazne u skladu sa zakonom", rekla je Bošnjak. 

Skupštinski Anketni odbor za slučaj "Možura" imaće predsjednika, zamjenika predsjednika i deset članova, a predsjednik i pet članova odbora biraće se na usaglašeni predlog klubova poslanika parlamentarne opozicije. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније