Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

О.З.

27. 09. 2022. 12:12   >>  14:26

NIKŠIĆKI VATROGASCI BRZO REAGOVALI

Požar u crkvi Svetog Vasilija, sačuvane vrijedne stvari

U sabornoj crkvi Sv.Vasilija Ostroškog u Nikšiću došlo je do požara, a vatrogasne ekipe su brzom intervencijom spriječile veću štetu.

"Do požara je došlo oko 11 sati. Primijetili smo dim iz jedne od oltarskih prostorija - đakonik", kazao je Radio i Televizij Crne Gore Slobodan Boban Jokić, arhijerejski namjesnik nikšićki.

Prema njegovim riječima, vatrogasci su došli za tri minuta pošto je požar prijavljen.

"Nijedna značajna istorijska vrijednost u hramu nije uništena. Izgorjeli su ormari i pomoćne stvari. Brzina vatrogasne službe je presudila u ovom slučaju", istakao je Jokić.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević obišao je Saborni hram svetog Vasilija Ostroškog nakon požara.

"Opština Nikšić će u punoj mjeri pomoći da se sagoreli dio hrama obnovi a ovaj događaj nas poziva i da obnovimo instalacije u hramu i pripremimo sve za njegovo freskopisanje kako bi konačno zasijao punim sjajem", izjavio je Kovačević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније