Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

01. 10. 2022. 16:48   >>  16:44 1

ADROVIĆ U RISNU

Izgradiće objekat za 52 korisnika u Domu starih u Risnu

U Domu starih "Grabovac" u Risnu u planu je izgradnja novog objekta za smještaj 52 korisnika, na mjestu sadašnjeg „H“ paviljona, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović na svečanoj akademiji prilikom obilježavanja 75 godina rada ove ustanove. Ministarstvo će učestvovati u ukupnim troškovima izgradnje, a objekat će biti izgrađen po svim savremenim standardima kada je riječ o zbrinjavanju građana starije životne dobi.

Adrović je kazao da je posebno zahvalan osoblju koje je u vremenu pandemije korona virusa požrtvovano radilo u izuzetno teškim uslovima.

"Ovo je ustanova sa višedecenijskom tradicijom i primjer je dobre prakse brige o starima, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu. Kao resorni ministar potrudiću se da zaposleni u oblasti socijalne i dječje zaštite budu prepoznati od strane društva na adekvatan način", istakao je ministar.

Ministar je dodao da možemo biti ponosni na Dom starih "Grabovac" u Risnu iz više razloga, te da je dom prepoznat po najsavremnijim standardima u oblasti brige o starima.

Poželio je svima da nastave sa pružanjem kvalitetne usluge, upravi doma nastavak dobre prakse i tradicije, a zaposlenima uspješan rad.

"Korisnicima i zaposlenima u Domu starih "Grabovac" čestitam jubilej - 75 godina rada ustanove, a svim starijim osobama njihov praznik - Međunarodni dan starijih osoba" , poručio je ministar Adrović.

JU Dom starih "Grabovac" u Risnu trenutno pruža smještaj za 265 korisnika o kojima brine 119 zaposlenih. Dugo vremena ovaj dom je bio jedina ustanova za zbrinjavanje i smještaj građana starije životne dobi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније