Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

05. 10. 2022. 08:56   >>  09:02 1

UDRUŽENjE RODITELjI

Sve više osnovaca koristi snus, zabraniti uvoz

Udruženje "Roditelji" zalaže se za zabranu uvoz i prodaja snusa u Crnoj Gori, koji je, kako kažu, sve popularniji među mladom populacijom, pa i među djecom u osnovnim školama.

"Ni roditelji nijesu dovoljno informisani, a sa druge strane naš zakon ne reguliše to pitanje, jer snus ne spada pod duvanske proizvode", kazala je Lepa Žunjić iz udruženje "Roditelji" u Jutarnjem programu TVCG.

Kako navodi, zbog svega toga snus je lako dostupan djeci i na kioscima i na društvenim mrežama.

"Zbog toga i sve više djece koriste snus", navela je Žunjić.

Trude se kako dodaje da informišu roditelje i širu javnost o tome koliko je snus štetan.

Između ostalog tražili su i da se uvoz snus zabrani u Crnoj Gori, jer je kako kaže zabranjen u EU, a dozvoljen u Švedskoj gdje se proizvodi.

Kaže i da bi snus mogao da bude ulaz u teže zavisnosti.

"Dokazano je da snus ima jake posljedice po zdravlje djece i to mora da bude glavna poruka", poručila je Žunjić.

Kontrolom prodaje duvana maloljetnicima nijesu naišli na nepravilnosti

Glavna tržišna inspektorka Marina Radulović saopštila je da zakonski okviri nijesu regulisani kada je u pitanju upotreba snusa, nove vrste duvanskog proizvoda u prahu.

Ona je u emsiji "Dobro jutro Crna Goro" navela i da kontrolom prodaje duvana maloljetnim osobama nijesu naišli na nepravilnosti.

"Upotreba snusa je kompleksna tema, to se treba riješiti na nivou nadležnih. Inspekcija je, svakako, u pripravnosti i spremna da sprovodi odluke, odnosno propis,e koje donosi resorno ministarstvo", kazala je Radulović.

Dodala je i da je Tržišna inspekcija u komunikaciji sa kolegama iz regiona, kako bi vidjeli kako se to pitanje rješava u Srbiji, Hrvatskoj...

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније